Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΗΗ σύσταση του  Καταναλωτικού Συνεταιρισμού  «ΕΥΚΑΡΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ»    με τον διακριτικό τίτλο  Ε Λ Γ Η   ΣΥΝ . ΠΕ,  είναι αποτέλεσμα  συλλογικής αντίληψης και προσπάθειας πολιτών της περιοχής  μας.

 

 
 
Τα οικονομικά δεδομένα, όπως αυτά  εξελίσσονται και διαμορφώνονται, στη πατρίδα μας, είναι  που μας οδήγησαν στη δημιουργία του Συνεταιρισμού μας. Δεν  άφηναν  άλλα περιθώρια για παράταση της ολιγωρίας μας. Η ανάγκη κατέστη επιτακτική για μια δυναμική συλλογική δράση, με σκοπό να μειώσουμε σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο  τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, αλλά και να κρατήσουμε, βοηθώντας στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής, τα νέα παιδιά στο τόπο τους.

 

 
Με το συνεταιρισμό βοηθάμε στην επίτευξη αυτών των στόχων:

Αγοράζοντας  ελληνικά ποιοτικά προϊόντα  σε τιμές χονδρικής. Αυτά  τα διαθέτομε  στα μέλη μας, με μία μικρή επιβάρυνση, για τα λιγοστά λειτουργικά έξοδα του καταστήματος, αλλά σε τιμές πολύ χαμηλότερες των πολυκαταστημάτων. Έτσι επιτυγχάνεται μια οικονομική ελάφρυνση  του οικογενειακού προϋπολογισμού  της τάξεως, τουλάχιστον,  του  30% .

 

 
Αγοράζοντας  ελληνικά προϊόντα , που είναι τα καλύτερα , από τους έλληνες παραγωγούς και τις ελληνικές επιχειρήσεις , βοηθάμε την ντόπια οικονομία και τη παραμονή του χρήματος εντός των συνόρων.

 


Αγοράζοντας απ’ ευθείας από τους παραγωγούς   (παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες) και σε τιμές αξιοπρεπείς  γι αυτούς , τους παρέχεται η οικονομική δυνατότητα να επιβιώσουν και  να παραμείνουν στο τόπο τους,  συνεχίζοντας και αυξάνοντας τη παραγωγή τους, για να μπορέσουμε στο εγγύς μέλλον να έχουμε ως χώρα, όπως παλαιότερα, διατροφική αυτάρκεια.

 


          Κατά το Καταστατικό του Συνεταιρισμού , ο σκοπός και οι αρχές που  τον διέπουν  είναι:


Άρθρο 4


Α) Ο Συνεταιρισμός δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Έχει οικονομικούς σκοπούς που εξυπηρετούν απλώς την πραγμάτωση των μη κερδοσκοπικών επιδιώξεών του  και αποβλέπει, κυρίως μέσω της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας των μελών του, στην διάδοση και ανάπτυξη της ιδέας της αλληλέγγυας οικονομίας,  για τη βελτίωση της ποιότητας  ζωής των μελών του.


Β)  Ειδικότερα ο Συνεταιρισμός διέπεται από τις πιο κάτω βασικές αρχές :

       1.   Την αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους παραγωγούς και εργαζομένους που συγκροτούν κοινότητες  και αναπτύσσουν παραγωγικές και εργασιακές σχέσεις συμμετοχικές, βασισμένες στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους και στον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος
 
         2.   Την αρχή της συλλογικής δράσης, της συμμετοχικής εργασίας και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Για να συμμετάσχετε σ αυτή τη συλλογική προσπάθεια,

για να έχετε άμεση πρόσβαση στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού,

για να αγοράσετε τα γνήσια Ελληνικά προϊόντα και να επωφεληθείτε από τις προσιτές  τιμές,
 


 
 
Εγγραφείτε Μέλη


Με μια απλή αίτηση γίνεστε μέλος του συνεταιρισμού και, με την ίδια διαδικασία, μπορείτε να αποχωρήσετε, όποτε το θελήσετε.


Το κατάστημα του συνεταιρισμού βρίσκεται:
 Παρνασσού 29,  Χαλάνδρι
 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 
 09:00 – 14:00 και  17:30 – 20:00
   Σάββατο:  09:00 – 15:00
(Τετάρτη απόγευμα κλειστά)

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6841963
E-mail: elgisynpe2012@gmail.com
  


 

 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.