Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ: Συμμετοχή - Προοπτική

   
O Συνεταιρισμός είναι μία συλλογική προσπάθεια των μελών του, για τη συνειδητή στήριξη και επιδότηση μίας ιδέας, όχι απλά τη δημιουργία ενός μπακάλικου της γειτονιάς.

   Μέσα από την πολλαπλή κρίση και ανέχεια που περνάει η πατρίδα μας (οικονομική, κοινωνική, ηθική, πολιτιστική) οφείλουμε τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουμε την επείγουσα ανάγκη στήριξης των ελληνικών προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών, τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε αλλά και να εμπιστευόμαστε. είναι μία μικρή αλλά δυναμική αντίσταση ενάντια στην επιθετική πολυεθνική μηχανή που τεχνηέντως αρπάζει τα λιγοστά πλέον εισοδήματά μας στέλνοντάς τα στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα προωθεί μεταλλαγμένα, υποδεέστερα ή φθηνά προϊόντα που πολύ συχνά αποσύρονται ως ακατάλληλα.

   Το κάθε μέλος οφείλει να κατανοήσει ότι ο συνεταιρισμός είναι η δική του αγορά επειδή σ'εκείνον στηρίζεται και εκείνος τη στηρίζει καθολικά, και όχι επιλεκτικά, αγοράζοντας για παράδειγμα ένα γάλα. Αλλιώς φαίνεται να αγνοεί τη συνευθύνη του ως μέλος στη συλλογική ενίσχυση και διατήρηση του συνεταιρισμού.

   Ο Συνεταιρισμός δεν αποτελεί μόνο μία κοινή προσπάθεια στήριξης των ελληνικών προϊόντων και νοικοκυριών, αλλά και μία ευκαιρία ανάπτυξης ουσιαστικότερων σχέσεων μεταξύ των συνειδητών μελών του, που μέσα από την κατοχή που ζούμε νοιώθουν την αλληλοϋποστήριξη, βιώνουν τον αγώνα και την αγωνία ο ένας του άλλου.

   Ορισμένα μέλη δουλεύουν εντατικά και εθελοντικά μέσα και έξω από αυτόν ώστε η πρωτοβουλία αυτή να συντηρηθεί και να πετύχει. Όλοι μαζί όμως στηρίζουμε αυτό που δημιουργήσαμε, με συναίσθημα πατριωτισμού (δεν φοβόμαστε λέξεις) και έμπρακτης άμυνας, αποδεικνύοντας άμεσα πως αξίζει να ζούμε όπως επιλέγουμε και όχι όπως μας επιβάλλουν.ΕΛΓΗ ΣΥΝ.Π.Ε.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.